Växter som klarar av att överleva i källaren

Om man nu har sitt rum nere i källaren så är det ju rätt så mörkt. Dock kan det vara trevligt att ha lite blommor och växter ändå. Som tur är så finns det en hel del växter som klarar av att det är mörkt samt att de har inte samma behov av dagsljus som andra växter. En fin grej att köpa, det är evighetsrosor i lyxiga blomboxar. De kan stå och klara sig i över ett år. 

En annan bra växt, det är den som kallas för svärmorstunga.  Det är en bajonettlilja som tillhör familjen stickmyrtenväxter. Den är en mycket tålig och populär krukväxt samt att den är ganska lättskött. Ljus hjälper den att växa, men den tål också mörker, 

Fler bra blommor som tål mörker

Det finns en växt som heter Kalatea och den är ett släkte med mellan 200 och 300 arter enhjärtbladiga växter i familjen strimbladsväxter. Den har vackert mönstrade blad, i rosa vitt eller gult.

En annan bra växt att välja är annars Dracena eller drakblodplanta som den även kallas. Dracenasläktet är ett växtsläkte i familjen stickmyrtenväxter från Afrika och Asien med cirka 50 arter. Fler av dess arter finns som krukväxter. Den har taggiga, uppåtväxande blad. Att ursprungsträdet kallas för drakblodsträd kommer sig av att om trädet skadas sipprar det fram en blodröd harts, så kallat drakblod.

Fler bra växter:

  • Ampellilja
  • Filodendron
  • Bromelia
  • Fredskalla
  • Silverkalla

Så ni ser, det finns en hel del bra växter att ha även i källaren!

14 Oct 2022