Nya spel för 2023 och framåt att lägga till din önskelista nu

Utbudet av nya spel för 2023 indikerar att vi är på väg att gå in i ett otroligt spelår. Det är under de kommande 12 månaderna där vi kommer att se PS5 och Xbox Series X verkligen slå sig fram, med plattformar som stöds av en rad ambitiösa exklusiva förstapartsprodukter. Nintendo kommer att kämpa för att visa att det finns liv kvar i Switch ännu, med ett nytt Zelda-set som släpps under våren, och det finns för många snygga kommande PC-spel.

Oavsett om du funderar på att spela något av de efterlängtade kommande Xbox Series X-spelen, kommande PS5-spel och kommande Switch-spel så finns det något för alla i listan över nya spel för 2023.

Nedan är några av de spel som är på gång.

Forspoken

Plattform(ar): PS5, PC
Utgivningsdatum: 24 januari 2023

Luminous Productions team består av några av utvecklarna som arbetade på Final Fantasy 15. Som debutäventyret från studion följer Forspoken historien om Frey, en ung kvinna från New York som befinner sig i den fientliga världen Athia. Med magiska krafter, parkour och massor av andra världsliga varelser, har Forspoken också en mängd etablerade författare som Gary Whitta, Alison Rhymer, Todd Stashwich och Amy Hennig.

Dead Space remake

Plattform(ar): PS5, Xbox Series X, PC
Utgivningsdatum: 27 januari 2023

Motive Studios på EA har avslöjat att det har hållit på med en remake av originalet Dead Space – ett av de bästa skräckspelen genom tiderna. Denna version har "byggts om" från källmaterialet, men tar bort laddningsskärmar, håller den fri från mikrotransaktioner och kan mycket väl till och med lägga till ytterligare innehåll som klippts bort från originalet. Med enbart nya konsoler och PC kommer detta utan tvekan att vara den bästa versionen av spelet hittills.

Hogwarts Legacy

Plattform(ar): PC, PS5, Xbox Series X
Releasedatum: 10 februari 2023

Även om det inte är en direkt anpassning av Harry Potter-böckerna, tar Hogwarts Legacy all sin inspo direkt från historien. Du kommer att spela som student som går på Hogwarts under 1800-talet, några hundra år innan Harry och co föddes, men utan tvekan kommer du att uppleva massor av magi. Det är ett RPG i öppen värld, så förvänta dig mycket att utforska också.

6 Dec 2022