Sälja bilen - bästa tipsen

Att sälja en dator, möbler eller gamla spel online är inte så svårt. Ut med en annons bara och om någon vill köpa så gör dom det. Utan att börja pruta särskilt mycket. Men ska man sälja begagnad bil i Stockholm så är det betydligt värre. Sätter du ut den för 50 000 så kommer det alltid någon som ska titta och sen bjuder 10 000. Eller så ringer de och dyker aldrig upp, eller så försöker de hävda att bilen är sönder så de ska få rabatter. Det är inte kul! Det finns enklare sätt att sälja bilen på och här tipsar jag om hur du kan göra. 

Sätt att sälja bil utan problem

Jag har upptäckt två sätt som fungerar bra och som gör att du kan få sålt bilen utan massor av problem. 

  1. Gå till en bilhandlare - De kan antingen lösa in den när du köper ny bil hos dem, köpa bilen av dig för att sälja vidare eller sälja den på kommission. Det betyder att den står hos dem och du får betalt när den är såld och handlaren tar då en viss procent för att de sålt den åt dig. 
  2. Använd fordonsköpare - Det finns företag som specialiserat sig på att köpa begagnade bilar. De ger ett bud som uppskattas utifrån märke, modell och årsmodell och sedan kan det justeras när de ser bilen. Både uppåt och neråt. 

Båda dessa sätt gör att du slipper alla de som ska pruta, de som står och sparkar på däcken och de som aldrig kommer till skott. Enkla sätt att sälja bilen helt enkelt. 

19 Mar 2023