Vad gör man med stubben?

När trädet väl är borta så står man ju där med ett nytt problem. En stubbe blir ju kvar och den kan ju bli rätt ful. Så vad gör man med en stubbe som blir kvar efter att man fällt träd hemma i sin trädgård? 

Man kan såga av trädet en bit upp och sedan montera på en bordsskiva så får man en häftig sommarmöbel som man kan stå och hänga vid när det är dags att dra fram grillen, eller så ställer man en blomkruka på eller nåt. Att bara lämna den som den är ska man däremot inte göra för det dröjer inte länge innan det börja komma skott från det och vips står det en buske där istället. Man kan också välja stubbfräsning så slipper man fundera på problemet. 

När proffsen gör jobbet

När en stubbe ska bort så är det inget man gör på egen hand. Eller jo det kan man väl göra om man vill, men då kommer du få räkna med mängder av blåsor i händerna och en rygg som kommer att hata dig ganska länge. Be istället om hjälp av proffs! Stubbfräsning i Nacka till exempel kan komma och fräsa bort en stubbe på bara nån timme eller två och sen är det bara att så gräs på platsen där stubben stod. När proffs får göra jobbet så går det snabbt, och det blir oftast rätt bra också. Så gör det inte själv, du kommer bara att ångra dig!

11 Feb 2022