Trevliga backar för barn!

Den som vill hitta bra barnbackar borde åka till Branäs i norra Värmland. Värmland brukar ju faktiskt inte göra sig känd som en skidort, direkt. Men hör och häpna är Branäs faktiskt riktigt bra för dem med barn. Här finns så många som 29 nedfarter, 20 liftar och en fallhöjd på 415 meter. Därmed är det den tionde största fallhöjden i Sverige.

Gondoler roligt för barnen

Här finns en av Sveriges fem gondoler, så ska du resa med familjen är detta ställe kanonbra. Ett mer familjevänligt ställe är svårt att hitta. Det som är bra med Branäs är att om det är så att du vill ha brantare backar, ligger Trysil i Norge bara en och en halv timmes bilresa därifrån. Då kan man under en och samma vecka faktiskt åka både barnbackar och större backar för större barn.

Breda backar bra för barnen

Branäs backar är ganska breda vilket gör att det är ganska lätt för många att finnas i en och samma backe när barnen ska åka ner. Här kan barnen även åka scooter om de inte vill åka skidor. Bra även för dem som vill åka längdskidor. Bra även med stugor och gott om liftar och hyrutrustning. Så ta med barnen och ha en riktigt trevlig och barnvänlig skidsemester!

27 Jun 2017