Tankar om framtida jobb

Gamers finns det gott om, tretton på dussinet som farmor skulle sagt. Att då slå sig fram som professionell gamer och leva på det är inte så enkelt som det låter. Det är lite som att vara isförsäljare på Grönland liksom. Men jobb måste man ju ha och jag har funderat lite på vad man skulle kunna tänka sig att jobba med i framtiden. Elektriker i Halmstad verkar det finnas ett stort behov av, eller jag det verkar som det finns ett behov i hela landet men Halmstad är ju även en stad som ligger mig varmt om hjärtat så där kan jag nog tänka mig att bo resten av livet och jobba med el. 

Eller kanske design?

Jag gillar ju att sitta vid datorn så man kan ju även satsa på att bli webbdesigner. Båda dessa jobb kräver ju utbildning. Designer kan man lära sig på distans och ska jag bli elektriker så måste jag ju också träna praktiskt för att få behörigheten. 

Det finns fördelar och nackdelar med alla typer av jobb och det är viktigt att man tänker igenom det noga innan man väljer sitt framtida yrke. Fast det är klart, ångrar man sig är det väl bara att byta jobb? Så i första läget är det nog den typ av jobb som låter roligast, som har störst chans att ge ett fast jobb och som har bäst lön som gäller och i så fall väljer jag nog elektriker. Men, jag måste ju inte bestämma mig idag - jag har tid!

5 Feb 2022