Snart är sommaren här igen

Även om det bara är januari än så länge så har den här varma gröna sommaren fått mig att börja bli sugen på att åka hoj! Den står där i garaget och väntar på bättre väder, och eftersom jag valt att ha den avställd under vintern så kan jag inte ut och köra även om jag skulle vilja. Nackdelen med att ha en riktigt stark och snabb motorcykel är att en vinter kan få en att glömma av hur det känns att vrida på gashandtaget, och framför allt - hur det känns att bromsa hårt. Det är många som blir lite överraskade till våren och kör i vält med sin MC och det är inget kul. Ännu värre, man kan ju faktiskt skada sig eller någon annan, bara för att man glömt av hur man kör på ett säkert sätt.

Bli en säker förare innan du gasar

Det finns faktiskt ett ganska enkelt sätt att bli en säker MC-förare. Gå risk-tvåan för MC helt enkelt. Då kan du på ett enkelt sätt borsta upp dina förarkunskaper. Men vad gör man då på Risktvåan?

  • Kör motorcykel (ganska självklart eller hur?)
  • Tränar på undanmanöver
  • Hårda inbromsningar
  • Kurvtagning
  • Det är en bra utbildning man kan gå även om man har körkort. har du ännu inte tagit MC kortet så är det dessutom ett krav för att du ska bli godkänd. Riskutbildning för MC gör dig till en bättre förare, en tryggare förare och du blir mer säker i trafiken.

    25 Jan 2020