Nu ska trädet bort

Utanför mitt fönster finns ett träd. Det är en björk som når lite över taket på huset och varje gång det blåser minsta lilla bris så hör jag hur grenarna liksom krafsar på rutan. Det är otroligt störande! Jag har försökt klippa bort grenarna men vågar inte luta mig ut för långt, så nu har jag kontaktat trädfällare i Nacka som ska komma hit och kolla på det. Jag hoppas de kan såga ner det och se till att det blir som björken på bilden jag valt! 

Kikat på nätet

Nyfiken som man är så har jag googlat lite på hur det kan gå till när man fäller träd i Stockholm. Det fanns fler filmer än man kan tro faktiskt och en jag hittade visade ett företag som sysslar med trädfällning på Värmdö. Det såg rätt häftigt ut!

Jag är helt övertygad om att den killen som sågade i den filmen skulle kunna lägga ett mynt på marken och sedan träffa det med trädet som han fällt. Det var så snyggt och pricksäkert att jag känner mig helt trygg med att låta någon komma hit och fälla trädet utanför huset. För jag ska vara ärlig, lite nervös är man när ett stort träd ska fällas till marken. Man vet ju aldrig hur det skulle kunna gå. Men med proffs som håller i motorsågen så känner jag mig faktiskt helt lugn - så nu ska trädet bort! 

8 Feb 2022