Koppla in hemmabiosystem

Att koppla in en hemmabio är inte fel, för att få bättre ljud i tvn. Det är något alla borde satsa på! Det finns bra hemmabio och hifi hos Hembiobutiken. När du valt ett bra hemmabiosystem och fått hem det, så var det ju det där med att koppla in det. Ofta så finns det ju med instruktioner hur du ska gå tillväga. Men du kanske känner dig osäker ändå?

Det är inte så svårt att få till det, men ska ge dig en liten bra guide hur du kan göra.

Så här kopplar du din hemmabio

Först är det bra att skapa dig en översikt. Placera ut alla delar som hör till det hemmabiosystem du köpt. Placera sedan alla delarna på rätt plats. Är det flera delar så bör det vara så att du har en receiver som är den del som ska kopplas ihop med TV:n, en högtalare och några subbasar. Du kan välja att dölja receivern i ett skåp, men det får inte bli för varmt där den står. Högtalarna och eventuella subbasar placeras i förhållande från den plats du helst lyssnar från.

Koppla bort all ström medan du sätter samman ditt system. Sedan är det bara att koppla samman delarna. Du kan ansluta tv:n samt andra källor, som en XboX eller annat, till hemmabions receiver med en HDMI-kabel. Därefter tar du och kopplar högtalarna och till hemmabions receiver. För eventuella subbasar använder du en subbaskabel och kopplar in den i hemmabions receiver. Den är antingen markerad SW eller SUB.

Sedan är det för det mesta bara att köra "auto-setup".

11 Sep 2020