Barnvakt - ett bra extrajobb

Ett bra jobb när man går på gymnasiet eller liknande, det är att vara barnvakt. Det är ett ganska enkelt jobb, som ger bra med extra pengar. För att bli barnvakt krävs det inte direkta förkunskaper, men det är ju bra om du gillar barn samt vet lite vad som gäller. För att hitta jobb, så går det att gå till på olika sätt. Det kan vara att svara på annonser du ser på nätet eller i tidningen, eller så kan du få via en agentur så som Yepstr-barnvakt

Bra saker att tänka på då du ska söka barnvaktsjobb

Om du ska möta en familj första gången och bli intervjuad för att eventuellet bli deras barnvakt, så är det bra att förbereda dig något. Se även till att vara så lugn du kan, ha ett fast handslag då du hälsar, ha en positiv attityd samt ge fojus till barnen. 

När du ska börja jobba

Om du väl fått ett barnvaktsjobb, se till att du vet vad som gäller samt att du fått all den info du behöver innan. Bland annat bör det före bestämts hur du blir betald och hur mycket. Sedan är det bra att se till att du får fasta tider att komma och gå. Samt att du vet hur ofta det kommer bli. Sedan är det även bra att ta reda på om du ska vara den som lagar mat, lägger barnen med mera. 

13 Aug 2022